Vanliga misstag förstagångsryttare gör

Även om det kan vara otroligt spännande att lära sig rida, finns det några saker du inte bör göra första gången du är ute.

bär löst sittande kläder

Engelsk och västerländsk riddräkt är formsydd och trimmad för ett ändamål. Om du skulle ramla av kan kläder som är för slarviga eller lösa, som slingrande halsdukar, säckiga byxor, skrymmande tröjor med slapp midja eller andra föremål, fastna på sadeln. Att ramla undan hästen är mer riskfyllt än att sitta fast halvvägs eftersom du riskerar att dras.

Se till att bestämma vilken ridklädsel som passar dig bäst.

Självhäftande på hästen eller sadeln

Naturligtvis vill man undvika att kliva av hästen. Att fästa sig vid hästen, sadeln eller tyglarna är ett allvarligt misstag. Du vill falla fri om du faller av. Om du gör detta minskar du risken att dras, vilket kan orsaka mycket allvarligare skador än att bara falla till marken.

Att ge upp tyglarna

Du kan styra hästen med tyglarna. Du kanske kastar tyglarna och klamrar dig fast i livet om du blir rädd. Din häst kan bli förvirrad och rädd om du gör det här, speciellt om du lutar dig ner och håller i nacken.

Håll i tyglarna trots din rädsla och var uppmärksam på vad din coach eller guide lär dig. Bli inte rädd när något verkar gå snett; ta ett djupt andetag och följ instruktionerna.

Att välja fel skor

Om de glider igenom eller fastnar i en stigbygel, kan flipflops, sandaler, klackar, sneakers, skrymmande vandringskängor och andra felaktiga skor orsaka katastrof.

När du rider för första gången, välj skor som liknar en rid- eller cowboystövel så nära du kan. På detta sätt, om du ramlar av, är det mindre sannolikt att du fastnar i en stigbygel. Du vill undvika att din fot fastnar i en stigbygel när du faller till marken.

Föreställer dig att du kommer att förbli orörlig

Många individer tror att ridning inte innebär något annat än att låta hästen bära dem medan de inte gör annat än att sitta där. Ridning innebär dock mycket mer än att bara sadla upp och låta hästen göra jobbet. Ridaktiviteten kräver träning, skicklighet, koordination och balans.

Jag borde ha ägnat mer uppmärksamhet.

Var uppmärksam på vad du får höra när du tar en lektion eller går på en guidad tur.

Du litar inte på din tränare

Kom ihåg att din tränare förmodligen har en anledning till att välja den hästen åt dig om de säger åt dig att rida bukhästen, men du vill rida pinto.

Den andra hästen kanske ger sin ryttare en fantastisk tur, men det kan bero på att ryttaren är lite mer erfaren och redan förstår hur man får ut det mesta av hästen. Häst- och ryttarepar är en stark grupp av tränare. Även om det är legitimt att fråga, “Kanske en dag, kan jag rida den där?” tills vidare, respektera tränarens beslut.

Försöker hålla fast i sadeln

Även om de förbättrar komforten och hjälper ryttaren att bibehålla balansen, ska sadlar och stigbyglar inte användas för att hänga på hästen. Att hålla i sadeln kan tippa den åt sidan om du börjar ramla, vilket kan utvecklas till en farlig vana. Om du hänger på hårt när hästen snurrar kan du dras med istället för att ramla av.

På din första åktur måste du lära dig hur du ställer tillbaka en sadel på plats om du känner att den svänger, men erfarna ryttare vet hur man gör det. Istället, om du känner dig instabil, håll i hästens man eller bandet som din tränare kan placera runt djurets hals för stöd.

Bär inte hjälm

Bär alltid hjälm, även om hästen aldrig rör sig eller färdas snabbare än en promenad.

Att sluta

Du kommer att förstå efter din första åktur att ridning är mycket mer än att bara sitta still. Dina muskler kommer att vara ömma och du kan bli förbryllad över några saker. Du har använt din kropp på ett sätt som den inte är van vid, det är därför.

Att lära sig om hästar och ridning är en livslång strävan. Fortsätt om du inte kan åka iväg i solnedgången första gången. Regelbunden träning kommer att förbättra dina kunskaper och färdigheter som alla andra färdigheter.