På ridtur med islandshästar

Om du tillhör en av alla dem som förälskat sig i islandshästar så finns det möjligheter att besöka någon av de lantliga gårdar som specialiserat sig på rasen, både vad gäller ridning ocsable-island-horse-1h avel. En del gårdar har både rid- ung- och avelshästar. Islandshästen är tålig och robust och kommer precis som namnet antyder från Island. Men kanske är rasen mest känd för sina extra gångarter som kallas tölt och passgång. Kanske kan du redan tölta, som det kallas att få hästen att gå i tölt, om så inte är fallet kan man få lära sig det på de gårdar som erbjuder ridning på islandshästar.

Bege dig till en gård med islandshästar och ge dig hän i en fartfylld ridtur i naturen eller boka in dig på en grupp-tur med andra som har samma intresse för rasen, med på turen följer en erfaren ledare. Man kan också boka in sig på ridläger och lära sig än mer om islandshästens specialiteter.

Åk vilken tid på året som helst, njut av den härliga naturen och ge dig själv en upplevelse för livet på en gård med islandshästar och vacker natur. Lär känna en trygg, snäll och robust häst som tar dig med ut i naturen i ett tempo som du själv bestämmer. Välj mellan privatlektioner och lektioner i grupp, allt är möjligt. Om du funderar på att köpa en islandshäst kan man prova på först genom att bli så kallad medryttare. Den som inte tidigare har ägt häst får i och med detta testa på allt som en hästägare bör kunna. Stanna på gården en tid och njut av det lantliga livet och landskapet med skog och öppna vyer samtidigt som du lär dig rida, borsta, utfordra och mocka på bästa sätt. Lär känna din islandshäst och utvecklas tillsammans, förena nytta med nöje på en gård i lantligt underskön miljö.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *