Hur man lägger upp traven

Du kanske har upplevt extremt obehag om du någonsin har försökt sitta ovanpå en travhäst. Traven kan vara något skakande och studsig, men det finns en metod att jämna ut den. För att jämna ut de ryck du kommer att uppleva om du sitter, höjer stolpen från sadelsätet för vartannat steg på hästens framben. Både du och din häst kommer att tycka att travet är betydligt bekvämare. Om du rider engelska eller western är irrelevant. Oavsett hur du rider finns det situationer där trav är lämpligt och bekvämare.

Utrustning för trav

Efter att ha tyglats och sadlats, din häst
en person som kan longera din häst ordentligt
En träningslinje (om möjligt)
ett stall för din häst i en ring eller arena.

Posttravtekniken

Att veta att lägga travet på en utfallslinje är den snabbaste och trevligaste metoden för både dig och hästen. Genom att göra det kan du träna på att stanna med hästen utan att oroa dig för att oavsiktligt guida eller rycka i bettet, vilket kan förvirra eller skada djuret.

Prova att rida din häst i en arena eller inhägnad ring istället om du inte kan komma igång på en utfallslinje eftersom det är mer sannolikt att trava rakt fram utan mycket hjälp.

Öva på att sitta i en halv- eller tvåpunktssits

När du står bara en liten bit i stigbyglarna lyfter du upp botten ur sadeln och spänner men inte hårt knäppa överbenen. Istället för att enbart förlita sig på stigbyglar för att stödja din vikt, försök att kontrollera hållningen med dina muskler. Du kommer att vara i en position som liknar en utförsåkare eller någon i kampsportens “klara ställning”. Avstå från att stabilisera dig själv med händerna.

Starta hästtravet.

Innan du beordrar din häst att trava, se till att du är bekväm och säker på promenaden. Beroende på hästens skolgång och känslighet kan signalen vara tryck med benen, att sitta djupare i sadeln eller en knacka med hälarna.

Gåshuden

Försök att sitta med ryggen så flexibelt som möjligt för att absorbera stötarna när din häst travar stadigt. Impulsionen är den uppåtgående och framåtriktade kraften du kommer att uppleva.

Med impulsen, lyft

Tillåt impulsen att bära dig. Att sitta i trav är ganska enkelt om din häst har väldigt liten impuls. Du kommer att drivas ur sadeln om din häst har hög impuls. Några nykomlingar böjer sig framåt medan de trycker på. Endast dina bäckenben ska göra en kurva uppåt och framåt på ryggen, som ska vara nästan vertikal.

Minska topparna

När du har etablerat en rytm, räkna en, två, en och två, försök sedan stiga på “ett” och falla försiktigt på “två”. Vartannat steg rör sig kroppen upp och framåt med bäckenet medan man står i tvåpunkten. Denna takt bör bibehållas när din häst travar långsamt. Sikta på att hålla rörelsen för att förhindra att du hamnar på efterkälken och “dubbla stötar”.

Håll ett rakt ben

Fokusera på att bibehålla styvheten i underbenet från knät och nedåt. Undvik att lyfta med tårna, böja för mycket på knäna, låta benen svänga eller låta anklarna kollapsa. Många nykomlingar satte fram foten. Du ska inte kunna se dina tår om du tittar ner. Varje gång upprätthåller den väsentliga positionen för den friska sitsen.

Ta tyglarna.

Du kan försöka ta upp tyglarna nu när du kan posta medan du är på utfallslinjen och känna rytmen. Att hålla händerna stilla medan kroppen glider upp och ner i takt med stegen blir svårt. Istället för att låta händerna röra sig upp och ner, böj dina axlar, armbågar och handleder bara lite.

Fortsätt träna

Vänligen känn dig tillgänglig om det fortfarande tar dig två eller tre klasser eller om din vän lär sig det omedelbart. Du kan veta att posta, och snart kommer du inte ens att vara medveten om det. När du övar mer kommer postning snart att bli en naturlig vana som kommer att göra travridningen mycket bekvämare för dig och din häst. Du kan posta utan stigbyglar eller till och med en sadel med tillräckligt med erfarenhet.

Råd för att bli bättre på att posta

Träna hemma på att hålla händerna stabila genom att inta körställningen: med knäna lätt böjda, huvudet uppåt, ryggen avslappnad men rak, och fingrarna vilar i armbågshöjd på en stol eller ett högt bord. Just nu, svaja upp och ner som om du skulle göra ett inlägg. Fokusera på att behålla stillheten med händerna på bordet.

Säkra din plats: Du bör kunna utföra övningar i sadeln medan du travar om du redan är bekväm med dem. På en utfallslinje kan de uppnås säkrast och mest effektivt. Försök att smeka din hästs öron framifrån, vänd dig för att röra vid dess svans, böj dig för att röra varje tå och rid med armarna utsträckta. Träningen främjar balans och muskeltonus.