Gårdar med shetlandsponnyer

En familjedag på en idyllisk gård med shetlandsponnyer kan verkligen rekommenderas. Om ni inte redan har ett brinnande intresse för hästar och ridning, så kommer ni troligen att få det efter en dag i härligt lantlig miljö och med vackra vyer. Det finns gårdar som har specialiserat sig på shetlandsponnyer som inte är högre än ungefär en meter, vilket lämpar sig väl för barn. Där kaSP-Uddetorp-120-1024x682n också finnas gotlandsruss med något högre mankhöjd, för de lite större barnen.

Låt barnen lära sig att gå ut i hagen och hämta en shetlandsponny, för att därefter ta in den i stallet. De får lära sig hur man borstar hästen och slutligen att sadla och tränsa. Givetvis finns där hela tiden en lärare som visar hur allt ska gå till, men det viktiga är att barnen får göra allt själva. En ridtur kan vara olika lång, men en timmes tur är ganska vanligt. Barnen får uppleva en både lärorik och fin stund på hästryggen innan det är dags att ta sig tillbaka till stallet och göra hästen klar för att åter släppas ut i hagen. En del ridskolor varierar ridning i ett inhägnat område, en så kallad paddock, med turer på småvägar i skog och mark.

Att rida på låga shetlandsponnyer är en bra introduktion för barn med hästintresse. Egentligen spelar det ingen roll hur gammal man är, alla kan rida på dessa hästar bara man inte väger mer än 50 kilo. Gotlandsrussen är något mer vikt-tåliga, då de utan problem bär en person som väger max 60 kilo.

Du som förälder kan följa med både i paddocken och ut i skogen. Så, passa på att få en skön familjedag på en gård där barnen kan lära sig rida samtidigt som du får njuta av den underbara lantliga miljön och hästarna. Kan hända finns där även andra djur såsom höns, kaniner och katter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *