Gårdar med harmoniska ridhästar

Unna dig en tid på en gård med modern hästhållning, men boka i tid för det kan vara begränsat med platser och många som tänkt samma tanke. Med modern hästhållning menas egentligen Active Stable, vilket visat sig ge friskare och mer rörliga hästar med bättre grundkondition jämfört med det traditionella konceptet för hästhållning. Utöver detta har det uppmärksahorses-379806_960_720mmats att hästarna blir mer harmoniska med Active Stable eftersom de får röra sig fritt som de vill och leva i flock med andra hästar.

Jordbruksverket är en av de aktörer som studerat något de kallar för livskraftigt hästföretagande. Förutom att hästarna mår bättre och blir mer harmoniska med Active Stable är det ekonomiskt fördelaktigt för den som sköter hästarna. Enligt studien ägnar en hästskötare drygt 40 minuter per häst som står i ett stall medan samma skötsel endast tar tre minuter när det handlar om Active Stable. Det blir således en del tidsbesparingar som kan ägnas åt andra sysslor, till exempel att ta en ridtur i den omgärdande naturen. Tid är pengar, men tid kan också behövas för rekreation.

Bo på en gård med Active Stable. Där kan du både studera konceptet och njuta av härliga ridturer i en fantastisk miljö. De boenden som erbjuds varierar och gårdarna är moderniserade i olika grad, men alla är de belägna på undersköna lantliga platser i ett vackert landskap med vyer som kan få en att tappa andan. Oavsett om du föredrar en gäststuga eller ett rum på gården är det klokt att höra av sig i god tid före den tänkta vistelsen.

Väl på plats kan du mellan ridturerna se hur hästarna rör sig i flock mellan de olika stationerna. Kanske får du se någon av dem rulla sig i en så kallad sandlåda eller hur fint de står på kö för att få i sig lite hö.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *