Njut av skog och mark

Den som behöver en paus från vardagen eller har semester kan med fördel överväga att ge sig ut på landet. Åk själv, med en vän eller familjen och njut av skog och mark. Kanske finns där även en gård med hästar som man kan övernatta på över en weekend eller kanske en hel vecka. Ta chansen och upptäck den svenska landsbygden och unna dig en ridtur på härliga skogsstigar. Pausa all3135578_5c102fba stress och ta in nuet, naturen och de härliga vyerna. Det finns förhållandevis många hästgårdar i Sverige och en del av dem ägnar sig även åt avel.

Även om du inte har en egen häst så går det alldeles utmärkt att boka en eller flera ridturer hos gårdar som har ridhästar och instruktörer. Oavsett om du föredrar islandshästar eller någon annan ras så finns det möjligheter att få rida en tur i skog och mark. Fånga dagen och var med i nuet. Unna dig en tid på hästryggen och i naturen på en gård i lantlig miljö. Det finns både lättillgängliga gårdar och mer svåråtkomliga. Många av dem är gamla och har anor från både 1700- och 1800-talen. Man behöver inte alltid åka så långt för att finna en gård i lantlig idyll. Till en del gårdar är kommunikationerna goda, medan andra kräver lite mer planering. Kontakta den gård som tilltalar dig mest och boka ridturer med övernattning.

Skritta, trava och galoppera på snirkliga och raka skogsstigar. Känn vinden i ansiktet, ta in den vackra naturen med alla sinnen. Det kan bli en oförglömlig tid och ett skönt minne att se tillbaka på när vardagen är ett faktum igen. Ta dig till gården där man kan rida, njuta av skog och mark samt ett vackert landskap. Gör dig redo för ett äventyr på hästryggen, i en naturlig miljö som många gånger för tankarna till en svunnen tid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *