Åk på ridläger och bo på en gård

Tänk att få åka iväg till en gård i idyllisk miljö där man kan få ägna sig åt sin favoritsysselsättning en dag, över en weekend eller kanske en hel vecka. Att åka på ridläger och få träffa andra likasinnade samtidigt som man får coachning av en duktig tränare med lång erfarenhet av ridning kan bli ett minne för livet. I Sverige finns det flera gårdar som har ridhästar och som dessutom ordnar med ridning i den omgivande terrängen. Man kan rida på160604-F-YM882-159 ridbana likväl som på stigar i skogen. Titta runt på Internet och välj den gård som faller dig mest i smaken. Vem vet, kanske finns det en passande gård i din hemkommun?

En del gårdar erbjuder endast ridläger med boende under sommarmånaderna, medan andra kan inhysa gäster året om. Variationerna är många, så tänk först igenom vad du är ute efter. Vill du inte övernatta alls, eller bara en natt, eller kanske över en helg eller en vecka, eller vill du hyra ett boende i ett helt år. Valet är ditt.

Bo i en miljö från en svunnen tid, men på en modern gård som gör det som är bäst för hästarna. Gården kan ha anor från 1700-talet eller ännu längre tillbaka i tiden. Rummen sätter lätt fart på din fantasi om vad som kan ha skett på platsen. Naturen runt om ger ro och harmoni, vem vill inte kunna rida ut i skogen och känna sig fri? Att sätta fart i galopp på en raksträcka ute på landsbygden ger en fantastisk känsla och blir lätt ett kärt minne för livet.

Unna dig en tid att bara njuta av livet. Rid ut i lövskogen eller promenera i sakta mak och bara njut av tillvaron. Förutom att hänföras av vackra vyer kan man få se småvilt, älgar och rådjur, beroende på vart man befinner sig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *